Follow me on Twitter

Web 2.0; gaan we weer…

by Douwe Pieter van den Bos on February 18, 2009 · 0 comments

We zijn inmiddels al een paar jaar bezig met hetgeen we ooit eens aan wilde duiden met de term Web 2.0. Inmiddels zijn er meters boeken over verschenen, hele studies ontwikkeld en iedereen heeft een mening. Over het algemeen is de tendens dat Web 2.0 in het bedrijfsleven nogal wat ellende weg kan nemen. Delen van kennis, maar ook interactief met informatie omgaan zou wel eens voor de volgende informatieknaller kunnen gaan zorgen. Althans, dit was het idee. Om dit hele gebeuren het laatste jaar luister bij te zetten is men met een hele creatieve nieuwe term op de proppen gekomen: Web 3.0. Dat dit misschien wel het mooiste woord is wat er ooit is bedacht moge duidelijk zijn, dit is knallen jongens! Het idee achter de term Web 3.0 slaat overigens wel ergens op. Het is ‘t idee dat we van interactieve en op de community gerichte applicaties overstappen naar persoonlijke informatie en dat we zelf bepalen waar deze vandaan komt. Webservices, Cloud Computing, maar zeker ook een plaats voor APEX. Dit is iets wat ik zelf al vaker aangeduid heb met de ‘derde iteratie’. Ofwel, als eerste zullen we naar het web moeten bewegen, data wordt breder beschikbaar. De tweede is (of was, inmiddels) het overstappen naar interactiviteit, delen en opslaan. Het derde is het persoonlijk maken van de gegevens die we tot onze beschikking hebben. Over een paar jaar slechts een webapplicatie met alle informatie die wij voor onze dagelijkse bezigheden nodig hebben. Wat een droom….

Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tags: ,

Leave a Comment

Previous post:

Next post: