Follow me on Twitter

Oracle gaat sociaal!

by Douwe Pieter van den Bos on April 12, 2008 · 0 comments

Oracle heeft een beta versie van Mix gepubliceerd. Deze ‘Social Networking Site’ van Oracle zelf is weliswaar nog wel erg Beta, maar wel weer een stapje verder. We kunnen hyven binnen Oracle! Je kan nu je eigen profiel in elkaar klussen, lid worden van groepen, groepen aanmaken, vriendjes maken, vragen stellen aan elkaar, blogjes posten en nog veel meer. Leuk om te zien is dat we nu dan ook binnen de Oracle wereld web2.0 gaan. (mooi begrip ook…). Door deze interactie, samen met ontwikkelingen als de Oracle wiki, de forums en meer, komt er steeds meer contact vanuit Oracle naar buiten toe. Dit is zeker niet iets verkeerds. Oracle tracht zichzelf natuurlijk graag te profileren als de Informatie Company, en dat gaat ze op deze manier steeds beter lukken. Ik denk zelfs dat Oracle op dit punt een van de meest ondersteunende leverancier is, maar daar kan ik me natuurlijk in vergissen. Wat je wel merkt is dat met dit soort ontwikkelingen de krachten van ‘open source’, namelijk de community, binnen het bedrijfsleven zijn intrede doet. Een sociale, transparante werkcultuur noem ik dat graag. Al met al, kijken of dit een beetje van de grond komt, dan zal ik zeker vaak op mix.oracle.com te vinden zijn!

Rating:
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Tags: ,

Leave a Comment

Previous post:

Next post: